" /> Kalender med bestillingslink | Silkeborg Teaterkreds
Velkommen i det levende teater!
Foto af fortæppe
Silkeborg Teaterkreds
 • © 2022 Silkeborg Teaterkreds Kontakt os 0

Silkeborg Teaterkreds

Stacks Image 106
Medlem af Teaterkredsen 2022/23
Med et medlemskab af Silkeborg Teaterkreds kan du opnå rabatter på forestillinger arrangeret af Silkeborg Teaterkreds.
BEMÆRK VENLIGST AT DU SKAL FÆRDIGGØRE DIN KØBSPROCES PÅ MEDLEMSKABET INDEN DU FORTSÆTTER MED AT KØBE DINE BILLETTER MED RABATTER.
 • Nogle af dine fordele er:
  • Dit medlemskab gælder sæsonen 2022/2023.
  • Dit personlige medlemskab giver adgang til køb af én billet med 25% rabat pr. forestilling. Rabatten gives ikke på billetgebyret.
 • • Dit familiemedlemskab er personligt og giver adgang til køb af
  to billetter med 25% rabat pr. forestilling. Rabatten gives ikke på billetgebyret
  • Ekstraordinære medlemstilbud som ikke fremgår andre
  steder.
Stacks Image 415
Cyklus – på Silkeborg Bad
Torsdag den 25. august 2022 kl. 20.00
– en lyrisk-musikalsk koncertforestilling
Forestillingen er en hyldest til naturens grokraft. Storme raser, fugle skriger, og naturen vånder sig. Det er et lyrisk digt over klodens tilstand og livets udsathed. Fortælleren fører publikum gennem verdens gang som en livsklog shaman. Perkussionisten lægger lydsporet med fuglestemmer, stammesang og stormstød. Publikum kommer med på en rejse fra vugge til grav, fra gammel urkraft til moderne menneskeskabt forurening – og får den endegyldige sandhed for alt levende: Husk du skal dø.
Medv.: Lene Vestergård og Birgit Løkke Producent: Klint Musikteater
Unummererede pladser, Silkeborg Bad, Pergolaen i Skulpturparken Torsdag, d. 25. august 2022, kl. 20.00 Varighed: ca. 50min.
Arr: Silkeborg Teaterkreds
Stacks Image 431
Asta – den stumme verdensstjerne
Onsdag den 21. september 2022 kl. 19.30
Asta Nielsen er en kvinde, der med visioner og kompromisløshed ender som en af verdens største filmskuespillerinder.
I filmene viser hun verden en ny kvindeskikkelse, der er udadreagerende, seksuel bevidst, temperamentsfuld og ambitiøs. Det er samfundssatire og kønsdebat i et helt nyt formsprog og medie. Vi følger hende fra hendes opstigning fra fattige kår til verdensberømmelsens glitrende tinder og til glemslen. Her levendegøres en af filmhistoriens vigtigste skikkelser.
Medv.: Nanna Cecilie Bang, Rolf Hansen, Janus Elsig og Karen Duelund Guastavino Producent: Det flydende Teater
Nummererede siddepladser, Musiksalen, Jysk Musikteater Onsdag, d. 21. september 2022, kl. 19.30 Varighed: ca. 75min.
Arr: Silkeborg Teaterkreds
Stacks Image 441
Blinkende Lygter
Torsdag den 29. september 2022 kl. 19.30
En ny dansk folkekomedie baseret på Anders Thomas Jensens filmsucces.
Vi husker den skæve historie om de kriminelle drenge Peter, Arne, Stefan og Thorkild. Thorkild beslutter at forlade den kriminelle løbebane, når han fylder 40, men han skal lige lave et sidste job for chefen! Det ender med, at de står med en kuffert med flere millioner af chefens penge. Dette danner rammen om deres møde med de sære udkantsdanskere, den skydegale gårdmand Alfred og den fordrukne læge Carl. BLINKENDE LYGTER er en sjov, tankevækkende og skæv forestilling.
Medv.: Gordon Kennedy, Thomas Magnussen, Peter Pilegaard, Jacob Højlev Jørgensen, Christina Bech, Kristian Boland og Frank Rubæk. Producent: Teater 2
Unummererede pladser, Musiksalen, Jysk Musikteater Torsdag, d. 29. september 2022, kl. 19.30 Varighed: ca. 125min inkl. pause
Arr: Silkeborg Teaterkreds
Stacks Image 451
Det kontaktløse forhold
Søndag den 16. oktober 2022 kl. 16.00
– en syret udgave af H. C. Andersens “Nattergalen”
En mand kommer ind på scenen bærende på en vellignende kvinderobot. Han stiller hende på gulvet, retter hende til, så hun smiler, og åbner papkassen med påskriften “EN ROMANTISK AFTEN PÅ KORFU”. Hænger en stor plakat fra kassen med et romantisk billede fra klippeøen op og placerer den smukke robot ved et cafebord. Endelig! En romantisk aften uden besværlige forventninger fra et andet menneske. Robotten skal bare styres, men det ender vildt! Der er associationer til både Nattergalen og til Hitchcocks Psycho i denne vilde, syrede komedie.
Medv.:. Øyvind Kirchhoff og Katrien van der Velden Producent: Det Olske Orkester.
Unummererede siddepladser, Musiksalen, Jysk Musikteater Søndag, d. 16. oktober 2022, kl. 16.00 Varighed: 70min.
Arr: Silkeborg Teaterkreds
Stacks Image 461
JEG TROR KUN PÅ EN GUD / ET HAD
Onsdag 2. Nov 2022 kl. 19.30
JEG TROR KUN PÅ EN GUD ET HAD. – en 3-stemmig monolog
1 år, 10 dage og 8 timer er det tidsrum, hvor 3 kvinders skæbner flettes sammen i et af verdens brændpunkter – Israel. Gennem deres stemmer, den palæstinensiske studerende, den jødiske professor og den amerikanske soldat – oplever vi håbet, troen og resignationen i skyggen af uenighed og krig. En thriller hvor tiden tikker af sted mod det uundgåelige øjeblik … om 1 år, 10 dage og 8 timer.
Medv.: Mette Markmann Producent: Café Liva
Unummererede siddepladser, Kedelhuset Onsdag, d. 2. november 2022, kl. 19.30 Varighed: Ca. 110min. inkl. pause
Arr: Silkeborg Teaterkreds
Stacks Image 471
Oberstinden
Fredag den 4. november 2022 kl. 19.30
– baseret på den finske roman af Rosa Liksom
Opføres i samarbejde med KK44 Festival
Min far gjorde mig til datter af det hvide Finland. Obersten gjorde mig til nazist. Jeg skammer mig ikke over nogen af delene. Disse linjer beskriver kort, hvad man vækkes af i romanen fra 2018, af den finske forfatter Rosa Liksom. Èn nat – ét liv. En gammel kvinde husker tilbage… En højtelsket far opdrog sin datter i heroisk germansk ånd. En mor tugtede hende og lærte hende frygten at kende. Denne dobbelthed fører den unge kvinde i armene på en 28 år ældre oberst, som hun bliver gift med. Han er et magtmenneske, der som overbevist nazist er på tyskernes side under 2. Verdenskrig. Hun er stærkt betaget af Oberstens rang, status og position – forelsket til op over begge ører – indtil virkeligheden banker på. Hun ender med at blive offer for de beslutninger, som krig og radikaliseringer har påført hende. Oberstinden vænner sig umærkeligt til grusomhed og perversiteter i et ægteskab med vold og destruktivitet. Først sent i livet kommer hun fri af det ægteskabelige helvede, og en ny sanselig og erotisk verden bliver til. Det er råt i den finske udørk – en verden langt fra vores, men almenmenneskeligt i al sin brutalitet.  Teaterforeningen Katushas kunstneriske team er instruktør Pia Rosenbaum og scenograf Thomas Kolding. Katusha blev etableret i 2016 med formålet at arbejde med nyskabelse og aktualitet i teatersammenhænge. De eksperimenterer, med stor succes, med at sammenblande det sceniske og billedkunstneriske udtryk, hvor billederne sættes i bevægelse, så den samlede visuelle oplevelse for publikum intensiveres, teateroplevelsen ny-opleves, og sanserne skærpes.
Medv.: Marianne Mortensen + 5 indtalte stemmer Producent: Teaterforeningen Katusha
Unummererede siddepladser, Musiksalen, Jysk Musikteater  Fredag, d. 4. november 2022, kl. 19.30  Varighed: 90min uden pause
Arr: Silkeborg Teaterkreds
Stacks Image 483
Fodbold, fodbold, fodbold
Tirsdag den 15. november 2022 kl. 19.30
– en optakt til VM i Qatar
Til dig, der elsker fodbold, og til dig, der ikke fatter noget af det! – En forestilling om verdens største sportsgren, og dens betydning for de milliarder af mennesker, der ser og spiller fodbold Fodbold fodbold fodbold fortæller om en fodboldkamp og om de mennesker, der alle er forbundet af deres store passion for spillet. Garneret med fantasifulde klubsange og udfordrende fantilråb følger vi fodboldspillets mange deltagere før, under og efter en kamp – spillere, trænere, klubejere og ikke mindst de entusiastiske fans. Fodbold er en drømmefabrik, men drømmen om det smukke spil og de store sejre udfordres af den ordinære verdens krav om succes, indtjening og simpel overlevelse. Hvad sker der med de mange unge spillere, der søger lykken ude i verden i håb om at ende hos de store klubber! Hvad sker der med fodboldspillet og begejstringen, når rigmænd fra fjerne nationer pludselig begynder at købe sig ind også i danske fodboldklubber? Og hvordan kan man spille VM på et stadion, der har kostet utallige immigrantarbejdere livet? Fodbold fodbold fodbold opføres som optakt til VM i fodbold i Qatar, – en begivenhed, der har vakt stor opsigt og diskussion og flyttet fokus fra spillet på banen til spørgsmålet om etiske grænser, menneskerettigheder og de kommercielle kræfters magt over spillet.
Medv.: Mads Rømer Brolin-Tani, Alvin Olid Bursøe, Jacob Fermerling, Charlotte Fich og Ellaha Lack Producent: Det Kongelige Teater
Nummererede siddepladser, Teatersalen, Jysk Musikteater  Tirsdag, d. 15. november 2022, kl. 19.30  Varighed: 140min.
Arr: Silkeborg Teaterkreds
Stacks Image 493
Den Poetiske Raptus
Onsdag den 30. november 2022 kl. 19.30
– Ernst Bruun Olsens festlige forestilling fra 1976
Da Holbergs Den politiske kandestøber havde premiere den 25. september 1722, var det første gang nogensinde, at der blev opført en komedie på dansk.  Dermed kan vi i år fejre 300-året for dansk teater. Folketeatret markerer jubilæet med DEN POETISKE RAPTUS om lige netop tiden, hvor Holberg ændrede dansk teater.  Ludvig Holberg har i stykket netop udgivet det satiriske heltedigt Peter Paars, som – ifølge ham selv – er blevet misforstået af en håbløs anmelderstab uden humor. På teatret i Lille Grønnegade ser den franske, flamboyante og fremsynede teaterchef monsieur Montaigu dog lyset i Holbergs krøllede hjerne, for han har fået den kontroversielle idé at opføre komedier på dansk.  Kultur for folket og komedier på dansk var dog en åbenlys trussel mod enevælden, men Holberg bliver i stykket draget af teatrets frisind og opdager snart komediens oplysende og samfundskritiske kraft. Den poetiske raptus er uundgåelig, og Holberg suges ind i teatrets verden med den erotiske madame Montaigu, bohemer, evighedsstudenter med hang til flasken, suffløren og altmuligmanden Rasmus – alle parate til at kæmpe for teatret og den frie tanke. Men både den stringente pietisme og røgen fra Københavns brand kaster mørke skygger over de visionære tanker i Lille Grønnegade.
Dette skuespil vandt i 1976 både publikums og kritikkens anerkendelse på Det Kgl. teater i forfatteren, Ernst Bruun Olsens egen instruktion.
Medv.: Anders Juul, Tom Jensen, Karoline Brygmann, Marie Louise Wille, Jesper Riefensthal, Jeppe Marling, Niels Anders Manley og Simon Kongsted Instruktion: Geir Sveaass  Producent: Folketeatret
Nummererede pladser, Teatersalen, Jysk Musikteater  Onsdag, d. 30. november 2022, kl. 19.30  Varighed: ca. 120min. inkl. pause
Arr: Silkeborg Teaterkreds
Stacks Image 504
Jul i den gamle Købmandsgård
Søndag 4. Dec 2022 kl. 14.00
– en musikalsk julekomedie.
Kom og mor jer til julehygge i den gamle Købmandsgård anno 1968 sammen med Figaros. Hans Dueholm spiller Købmand Thomsen, hvis forretning er ved at gå fallit. Banken har netop krævet et stort lån indfriet inden d. 24. december – men hjælpen er på vej… Kom og hør sangene fra dengang: Dyrtidssangen, Jeg så julemanden kysse mor, Sikken voldsom trængsel og alarm og Nu har vi altså jul igen. Sammen med de indlagte fællessange, hvor alle kan synge med, skal den rette julestemning nok indfinde sig.
Medv.: Hans Dueholm, Birgitte Mosegaard Pedersen og Allan Dahl Hansen Producent: Figaros
Unummererede siddepladser, Kedelhuset Søndag, d. 4. december 2022, kl. 14.00 & 16.00 Varighed: 60min.
Arr: Silkeborg Teaterkreds
Stacks Image 515
En Lille Smule Ubehag
Onsdag 7. Dec 2022 kl. 19.30
– rystende komisk Cancermonolog
Dette er et empatisk, varmt, rørende og rystende morsomt skuespil om, ja prostakræft. EN LILLE SMULE UBEHAG er en fantastisk historie om noget helt igennem forfærdeligt. Tag med på en gribende one-man mission, der kanaliserer frygten og sårbarheden , men som også er belagt med et tykt lag komisk guld, der vækker håbet.
Medv.: Holger Østergaard Producent: Teatret Svalegangen
Unummererede siddepladser, Kedelhuset Onsdag, d. 7. december, kl. 19.30 Varighed: 95min.
Arr: Silkeborg Teaterkreds
Stacks Image 526
Dan Turéll & Halfdan E Live
Lørdag den 21. januar 2023 kl. 19.30
– musikalsk beatlyrik
De prisbelønnede plader med den legendariske digter Dan Turéll og den musikalske troldmand Halfdan E blev meget populære med deres indfølte og frække blanding af musik og beatlyrik. “Jeg holder af hverdagen” og “Jeg skulle have været taxachauffør” er stadig soundtracket til en del af vores liv. Halfdan E har her allieret sig med Mads Wille, som i suveræn stil lægger stemme og temperament til Turélls digte. Med sig har han også Søren Siegumfeld på blæseinstrumenter og Lars Daniel Terkelsen på Keyboards.
Medv.: Mads Ville, Halfdan E, Søren Siegumfeld og Lars Daniel Terkelsen Producent: Teatret Ved Sorte Hest
Nummererede siddepladser, Teatersalen, Jysk Musikteater Lørdag, d. 21. januar 2023, kl. 19.30 Varighed: 2x45min.
Arr: Silkeborg Teaterkreds
Stacks Image 537
De Tre Musketerer
Torsdag den 2. februar 2023 kl. 19.30
– En for alle, alle for en … og 3 for en tier.
Alexsandre Dumas fortælling rummer det hele; Intriger, store fægtescener, kærlighed, komik, onde skurke og ædle helte. Ud over de 4 helte optræder den franske kong Louis 13., dronning Anna, skurken Rochefort, den onde spion Milady de Winter, den magtfulde kardinal Richelieu og mange flere. Alle roller spilles, synges og danses i fuld scenografi, lys og kostumer af de 4 medvirkende. Forestillingen er opdateret med hits fra opera, operette og musical og krydret med masser af komik.
Medv.: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen Producent: Figaros og Den Ny Opera
Nummererede siddepladser, Teatersalen, Jysk Musikteater Torsdag, d. 2. februar 2023, kl. 19.30 Varighed: 120min. inkl. pause
Arr: Silkeborg Teaterkreds
Stacks Image 548
Et Tysk Liv
Fredag den 10. februar 2023 kl. 19.30
– af Christoffer Hampton. Skrevet over Brunhilde Pomsels liv og vidnesbyrd.
Brunhilde Pomsel sad i førerbunkeren, da de sovjetiske tropper stod i Berlins gader. 70 år senere lod hun sig interviewe til dokumentarfilmen “Et tysk liv” Hun var da 102 år gammel. Hun gav sit enestående vidnesbyrd om et liv før og under krigen tæt på propagandaminister Joseph Goebbels. Mødet mellem fortid og nutid giver mulighed for at overveje vort eget moralske kompas. Hvornår er vi kommet til det punkt, hvor vi må rejse os og tage personlig stilling til de politiske begivenheder? Kom og oplev Kirsten Olesen alene på scenen i dette væsentlige dokumentarteater.
Medv.: Kirsten Olesen. Producent: Det Kongelige Teater
Nummererede siddepladser, Teatersalen, Jysk Musikteater Fredag, d. 10. februar 2023, kl. 19.30 Varighed: 105min uden pause
Arr: Silkeborg Teaterkreds
Stacks Image 559
En Anderledes Teaterkoncert
Onsdag 1. Mar 2023 kl. 19.30
– gamle hits i nye forklædninger
Gå ikke glip af denne usædvanlige aften i selskab med en lang række elskelige særegne eksistenser, der alle spilles af Victor Marcussen understøttet af guitaristen Henning Jensen. Oplev nyfortolkninger af gode gamle hits, der alle, på hver sin måde, afspejler livets uendelige mangfoldighed. Gode gamle sange, der rammer dig, så du både griner og græder og undres. Kom og hør og gå hjem som en anden end den, som du kom som.
Medv.: Victor Marcussen og Henning Jensen Producent: Teater V og Dansk Turnéteater
Unummererede siddeplader, Kedelhuset Onsdag, d. 1. marts 2023, kl. 19.30 Varighed: 90min inkl. pause
Arr: Silkeborg Teaterkreds
Stacks Image 581
Always Happy Airlines
Søndag 19. Mar 2023 kl. 16.00
– BOARDE MED BLÆSTEN
Stewardesserne i det engang så hæderkronede Always Happy Airlines er ved at gøre klar til takeoff, da kontroltårnet melder om forsinkelser. Hvad foretager man sig så i et fly fyldt med forventningsfulde passagerer, overarbejde i benene, overenskomster, der ikke overholdes, transfers der ikke kan nås. De Damer tager publikum med på en helt anden flyvetur end den, de tror, de har booket billet til. “Let the Cabin Crew entertain you” lyder det fra cockpittet. Så spænd sikkerhedsbæltet og nyd en musikalsk, humoristisk og vedkommende forestilling med noget på hjerte. BOARDE MED BLÆSTEN er stormfulde højder, med hot lips og de høje hæle solidt plantet i jorden.
Medv.: Ann Hjort, Tine Gotthelf, Nina Marie Birk, Margit Watt-Boolsen, Jette Sophie Sievertsen og Raivis Zandovskis Producent: De Damer – musikalsk skuespillerinde-ensemble
Unummererede siddepladser, Kedelhuset Søndag, d. 19. marts 2023, kl. 16.00 Varighed: 75min. uden pause
Arr: Silkeborg Teaterkreds
Stacks Image 592
3. april. Busafgang 18.15 fra Jysk Arena
Medlemstilbud:
COSI FAN TUTTE af Mozart
– operatur til Værket i Randers
Varighed: Ca. 180 min. inkl. pause, ekskl. bustur Billetpris: 435 kr.
I år gentager vi succesen med at leje en bus, så alle, der ønsker det, kan køre sammen til Randers for at opleve Den Kgl. Opera i det helt store udtræk. Der synges på italiensk med danske overtekster.
I Mozarts intime opera sættes kærligheden kærlighe- den på prøve. Così fan tutte betyder ’sådan gør alle kvinder’, underforstået, at alle kvinder er troløse. Det sætter filosoffen Don Alfonso sig for at bevise.
Hans to unge venner, Ferrando og Guglielmo, indgår et væddemål med ham, for de er over- beviste om, at deres to kærester aldrig vil være dem utro. En absurd og vanvittig forviklingsfarce udspiller sig, når de unge mænd, manipuleret af
Don Alfonso, tester deres kæresters udholdenhed eller måske snarere afholdenhed.
Billetterne indgår ikke i rabatordningen og kan kun købes ved bestilling hos Teaterkredsen (e-mail: operatur@silkeborg-teaterkreds.dk)
Medv.: Clara Cecilie Thomsen, Kari Dahl Nielsen, Simon Duus, Jacob Skov Andersen, Eldrid Gorset og Palle Knudsen Producent: Den Kongelige Opera i samarbejde med Aalborg Symfoniorkester
Stacks Image 602
Hvis jeg bliver Voksen
Lørdag den 22. april 2023 kl. 19.30
– en dokumentarisk og humoristisk danseforestilling
For nogle var 20´erne liderlige, 30´erne ambitiøse og 40´erne og 50´erne og 60´erne ansvarlige. Hvorfor er vores syn på voksne ofte, at de er så gabende kedelige? Åd ungdommen simpelthen alle glæderne og overlod tømmermænd og ansvar til de voksne? Forestillingen er genial til alle aldersgrupper. Pressen skrev : Hylende morsom. Forestillingen skabte ikke kun rammerne for en UNDERHOLDENDE aften, men måske endda en ny tilhænger af genren?
Medvirkende og medskabende: Amalie Drud Abildgaard, Jan Vesala og Kasper Buus Producent: SART danseteater
Nummererede siddepladser, Teatersalen, Jysk Musikteater Lørdag, d. 22. april 2023, kl. 16.00 Varighed: 70min. uden pause
Arr: Silkeborg Teaterkreds